مقالات کوهنوردی و طبیعت گردی

کوهنوردی چیست؟

کوهنوردی چیست؟

کوهنوردی ( Mountaineering ) ورزش یا فعالیتی است که در آن با استفاده از تجهیزات و وسایل مخصوص از کوه برای دست یافتن به قله و ارتفاع بالا می روند. در جواب کوهنوردی چیست؟ می توان گفت کوهنوردی بالارفتن از کوه، ورزش و تلاش برای دست یابی به نقاط مرتفع یا قله در مناطق کوهستانی می باشد.

 

کوهنوردی چیست؟

کوهنوردی ( Mountaineering ) ورزش یا فعالیتی است که در آن با استفاده از تجهیزات و وسایل مخصوص از کوه برای دست یافتن به قله و ارتفاع بالا می روند.

اولین صعودها به هزاران سال پیش بر میگردد. اما شکل امروزی این ورزش مربوط به قرن هجدهم و نوزدهم در اروپا و کوهای آلپ می باشد.

برخلاف سایر ورزشها، کوهنوردی از قوانین و مقررات مدون و خاصی برخوردار نمی باشد. بعنوان مثال فدراسیون کوهنوردی ایران صعود به ارتفاع بالای ۱۸۰۰ متر را بعنوان کوهپیمایی تعریف کرده است. اما در منابع دیگر ارتفاع مشخصی برای آن در نظر نگرفته شده است.

در فدراسیون کوهنوردی ایران کوهنوردی را فعالیت حرفه ای و کوهپیمایی را مختص افراد آماتور می داند. البته می توان اشاره کرد این شرایط با واقعیت مطابقت ندارد. زیرا بسیاری از کوهنوردان نامدار ایرانی این رشته حرفه آن ها نمی باشد و از آن درآمدی کسب نمی کنند. می توان گفت در دنیا کسب درآمد به عنوان قهرمان کوهنوردی مطرح نمی باشد.

کوهنوردی چیست؟ کوهنوردی یکی از فعالیت های مهیج و مفرح می باشد. که هم بصورت تفریحی و هم بصورت حرفه ای می توان انجام داد. کوهنوردی هم بصورت گروهی و هم بصورت انفرادی انجام می شود. برای افراد آموزش ندیده کوهنوردی و صعود به ارتفاعات خطرناک می باشد.

از فواید کوهنوردی می توان به افزایش آمادگی جسمانی، قدرت عضلات پا، افزایش سلامت قلب و بهبود خلق و خو و کاهش استرس اشاره کرد. از خطرات این ورزش می توان بهمن، صاعقه،گم شدن، سقوط،برف کوری، ریزش سنگ و یخ،خستگی و ارتفاع زدگی نام برد. یکی دیگر از شرایط ایمن کوهنوردی استفاده از تجهیزات باکیفیت مانند باتوم، کفش، هلمت و … می باشد.

باتوم کوهنوردی

باتوم یکی از تجهیزات انفردای و تاثیر گذار کوهنوردی می باشد. که تاثیر بسیار زیادی در حفظ تعادل کوهنوردی در صعود و فرود دارد.

 

با توجه به آنچه ذکر شد می توان گفت این ورزش به استقامت، قدرت بدنی بالا و توانایی استفاده از ابزار را احتیاج دارد.  اگر بصورت حرفه ای می خواهید این رشته را دنبال کنید. برای رسیدن به آمادگی جسمانی لازم تنها کوهنوردی در آخر هفته کافی نیست. بلکه در طول هفته و بصورت مرتب باید برنامه تمرینی از قبیل دویدن، سنگنوردی و بدنسازی داشته باید.

 

در انتهای این مقاله می توان گفت:

در کوهنوردی شرایط کوهستان به سرعت قابل تغییر می باشد و هر لحظه می توان از حالت ایمن به لحظه خطرناک تغییر نماید. به همین دلیل توصیه می شود با یادگیری اصولی تکنیک ها، استفاده از تجهیزات با کیفیت و آمادگی جسمانی به انجام این ورزش جذاب و مفرح بپردازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *